lauantai 3. marraskuuta 2007

Young's Old Nick


Alkoholipitoisuus: 7,2%
Oluen tyyppi: Barley Wine
Alkuperämaa: Englanti

Young'sin oluita ei ole kovinkaan laajalti saatavissa Suomesta, tällä hetkellä. Alko myy kahta laatua ja ravintolamyynnissäkin ne ovat usein valitettavan huonosti edustettuina. Tämänkin arvostelun pullo on tuotu ulkomailta. Tarkemmin sanottuna Tallinnan Rimistä. Pullon etiketti on hyvin tunnusomainen ja erottuu kyllä hyllystä hyvin.

Barley wine -tyylille uskollisena olut ei vaahtoa kovinkaan paljoa. Laadultaan se on ruskehtavaa ja vaihteleva tiheyksistä. Old Nick on väriltään hyvin punaista, jossa on joukossa ruskean sävyjä. Tuoksultaan olut on herkullisen maltainen sekä makeahko. Siitä voi myös erottaa niin hedelmäisiä kuin espresson täytteisiäkin sävyjä.

Old nick maistuu humalaisen katkeralta sekä paahtuneen maltaiselta. Siinä on myös tumman kahvin vivahteita. Yleisolemukseltaan se on täyteläinen sekä kirpeä. Pitkähkö jälkimaku on tulvillaan kuivaa mallasta ja katkeruutta. Tämän oluen makupaletti sopisi hyvin nautittavaksi voimakkaiden juustojen kanssa tai nautiskeltavaksi sellaisenaan.

Kaikenkaikkiaan Young's Old Nick on mukava tuttavuus. Ei niin raskas Barley wine, mutta se tarjoaa kuitenkin tukevan makuelämyksen. Suositeltavaa!

83p

Ei kommentteja: