lauantai 3. marraskuuta 2007

Nøgne Ø India Pale Ale


Alkoholipitoisuus: 7,5%
Oluen tyyppi: India Pale Ale
Alkuperämaa: Norja

Norjalaisten Nøgne Ø -oluiden sarjaa jatkaa, Suomessakin kuuluisuutta niittänyt IPA. Kyseessä on jälleen suodattammaton olut, joten pullossa on sakkaa reippaanlaisesti. Tämä tekniikka, mikä ei suinkaan ole ainutlaatuista maailmalla, antaa oman mukavan säväyksensä Nøgne Ø -oluille.

Oranssi etiketti antaa viitteitä oluen väristä. Värissä on punaisen, oranssin sekä ruskean sävyjä. Tuo mieleen lähinnä siman. Olut vaahtoaa kohtalaisesti, tiheää, vaalean beigeä, rakenteeltaan kermaista vaahtoa. Tuoksu on humalaisen hiivainen sekä mausteinen.

Maku on jälleen omaa luokkaansa! Loistava vahvan katkera humalointi yhdistettynä täyteläisen mausteiseen kokonaisuuteen. Suutuntuma on hapan sekä hieman suolainen. Jälkimaku on humalainen ja kuiva. Lisäksi sen vivahteet tuovat mieleen hyvin läheisesti Rybb & Deckersin greippimehun. Olut jättää suuhun pitkän, lämmittävän mausteisen tunnun.

Tämän oluen makukokonaisuuksissa on jotain erikoista trappistmaisuutta. Tämä on toki pelkkää plussaa. Nøgne Ø IPA vaatii kyllä lisätutkiskeluja avautuakseen tämän osalta paremmin.

Kaikenkaikkiaan upea olut! Makua riittää alusta loppuun, ja kokonaisuus toimii hyvin harmoniassa keskenään. Ehdotonta India Pale Ale -tyylisten oluiden kärkeä. Tätä voi suositella erityisellä lämmöllä hyvien vahvojen oluiden ystäville. Loistavaa tavaraa!

91p

Ei kommentteja: