lauantai 3. marraskuuta 2007

Anchor Porter


Alkoholipitoisuus: 5,6%
Oluen tyyppi: Porter
Alkuperämaa: USA

Anchor Porter on yksi Alkon talven uutuustuotteista, yhdessä saman panimon Liberty Alen kanssa. Olut on pakattu eurooppalaisesta tavasta poiketen 0,355l pulloihin. Anchorin pullot ovat mielestäni hyvin tyylikkäitä, yksinkertaisia ja eleettömiä. Niissä on myös kierrekorkki, on se sitten hyvä asia tai ei.

Olut on väriltään hyvin tummaa, ruskean ja punaisen sävyistä. Vaahto on ruskeaa, melko tiheää sekä kestävää. Kooltaan se on kuitenkin melko pieni. Tuoksusta löytyy tuttuja porttervivahteita kuten suklaata ja kahvia. Siinä on myös rautaa sekä skotlantilaisista saarelaisviskeistä tuttua meri-'ilmaa'. Yleisolemukseltaan tuoksu on melko humalainen.

Maku on aluksi hyvin tumma, palaneen maltainen sekä humalainen. Oluen huvetessa lasissa esiin tulee pientä makeutta tähdittämään kuivaa kahvimaisuutta. Porterin jälkimaku on melko katkera sekä tumman maltainen. Kaikenkaikkiaan se on hieman vetinen.

Aluksi olut ei luvannut kovin suuria, mutta pikku hiljaa se paransi pisteitään kohtalaisesti. Anchor Porter ottaakin paikkansa mukavasti hieman kevyempänä portterina. Kyllä tätä melkeen uskaltaa suositella maistettavaksi.

82p

Ei kommentteja: