lauantai 3. marraskuuta 2007

Black Sheep Emmerdale Ale


Alkoholipitoisuus: 4,2%
Oluen tyyppi: Bitter
Alkuperämaa: Englanti

Black Sheep on tunnettu hyvistä bittereistään joista maininnan arvoisia ovat etenkin, perus keltaetikettinen, Black Sheep Ale sekä vahvempi Riggwelter. Suomalaisissa kaupoissa panimon tuotteilla on verraten huono saatavuus. Kuitenkin välillä etenkin Citymarket on valikoimallaan yllättänyt tarjoamalla jopa kolmea eri panimon pullotetta. Myös tämä pullo on bongattu em. kaupan hyllystä.

Väri on hieman peruslageria tummempi, kullanruskea, kirkas. Vaahto on melko kestävää ja tiheäkuplaista, väriltään vaaleaa. Miellyttävästä tuoksusta päälimmäisenä esiin tulee pehmeä maltaisuus, jota siivittää kevyt humalaisuus. Yleisolemukseltaan se on raikas, ja erillisinä vivahteina siitä erottaa myös mietoa toffeeta.

Maussa ensisäväyksen tuo tuttu bitter-humalointi, joka kuitenkin laimenee valitettavan pian, jättäen hieman vetisen suutuntuman. Alun katkeran humalaisuuden jälkeen olut ei maullaan tarjoa muuta kuin makeahkoa mallasta. Jälkimaku on mitaltaan keskipitkä. Makuina häviävää katkeruutta ja pehmeää maltaisuutta.

Hyvää perusolutta, mutta ei tarjoa nautintoa, jota on tottunut britti-bittereiltä odottamaan. Eikä tämä näin ollen ole läheskään tämän panimon kärkituotteita. Itse käyttäisin tätä ennenkaikkea ruokaoluena tai seurustelujuomana. Nautiskeluun tämä on turhan kevyttä ja helpostijuotavaa, jos sitä voi huonona puolena pitää..

80p

Ei kommentteja: