lauantai 3. marraskuuta 2007

Nøgne Ø Porter


Alkoholipitoisuus: 7,0%
Oluen tyyppi: Porter
Alkuperämaa: Norja

Nøgnen oluet edustavat Alkon olutvalikoiman hintavinta päätä, kaikki noin neljän euron hintaisina. Tämä hieman tuntemattomampi panimo on kerännyt ylistyksiä tuotteistaan eri palstoilla. Varsinkin panimon Porter, IPA ja Imperial Stout ovat olleet suurten kehujen kohteena. Nämä kaikki löytyvät myös Alkon valikoimista. Neljäntenä vaihtoehtona on vielä jouluolut, God Jul, jota sitäkin pidetään erinomaisena oluena.

Väri on erittäin tumman ruskea, hieman punertava ja läpinäkymätön. Vaahto on kauniin ruskeaa ja tiheäkuplaista, mutta se katoaa valitettavan pian.

Tuoksu ilmentää perinteistä portertyyliä upeasti. Karamellimaisen makea, humalainen, hieman katkera. Se on myös tumman maltainen ja siitä erottaa häivähdyksiä suklaata. Tumma maltaisuus kääntyy maussa kuivan palaneeksi. Lopulta maku pyöristyy täyteläisen kahvimaiseksi.
Jälkimaultaan olut on erikoisen suolainen sekä katkeran maltainen. Paahteinen maku säilyy pitkään suussa.

Kertakaikkiaan loistava olut! Sanoisin jopa paras portteri, jota olen maistanut. Tai ainakaan kauas siitä ei jäädä. Vaikka hinta on hieman korkeampi kuin muissa, kannattaa ehdottomasti ostaa, mikäli pitää tummista oluista. Todella vahvasti suositeltavaa!

92p

Ei kommentteja: