sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Gouden Carolus Classic


Alkoholipitoisuus: 8,5%
Oluen tyyppi: Strong Belgian Ale
Alkuperämaa: Belgia

Gouden Carolus Classicia myydään Alkossa (2007) kahteen pullokokoon pakattuna. Pienenmpään 0,33l ja suurempaan, luonnonkorkilliseen, 0,75l -pulloon pullotettuna. Tämä nimenomainen maistelu on pienemmästä. Ostin kuitenkin kypsytysmielessä 12 pullon laatikon isompaa pullokokoa, josta ehkä lisää myöhemmin.

Olut on väriltään tumman ruskeaa, kirkasta sekä hieman punertavaa. Se muodostaa valkean, tiheän, melko kestävän, keskisuuren vaahtokukan. Tuoksu on hyvin tyypillinen vahvalle belgialais alelle. Makeaa mallasta sekä hedelmää, johon sekoittuu mausteisuutta. Tuoksua siivittää pieni hiivaisuus, ja taustalta esiin tulee lievä alkoholisuus.

Maultaan Gouden Carolus Classic on karamellimaltainen, makea. Maussa on selvää hedelmää ja mausteisuutta, ja suutuntuma on pehmeän humalainen. Kevyt humalanmaku jatkuu myös jälkimaussa, jossa myös makeutuva mallas tulee esiin.

Lopulta olut on oikein piristävä kokemus. Pelottavan helpostijuotava, mutta samalla melko maukas. Oluen pisteitä kuitenki verottaa vivahteiden valitettava yksinkertaisuus. Helppo belggiolut, mutta ei tarjoa mitään mullistavaa.

85p

Ei kommentteja: