lauantai 3. marraskuuta 2007

Fuller's Organic Honey Dew


Alkoholipitoisuus: 5,0%
Oluen tyyppi: Ale
Alkuperämaa: Englanti

Mainiolta brittipanimolta vaihteeksi hieman kevyempi ja vaaleampi tuttavuus, ja vielä alusta loppuun luomutuote. Honey Dew on luomuhunajalla maustettu ale -tyyppinen olut, joka varmasti jakaa mielipiteitä hyvin paljon, riippuen juojasta. Olut nautittiin Tallink Galaxyn, Pub Tallinkissa.

Väriltään olut on lähellä suomalaisten peruslagereiden väriä. Honey Dew on ehkä hieman sameaa. Olut jättää pienen, tiheän, valkoisen vaahdon, joka katoaa pian kaadon jälkeen. Tuoksu on täynnä mehiläisvahaa ja hunajaa. Näitä seuraa kepeä maltaisuus.

Maku jatkaa niin ikään hunajaista linjaa. Yllätyksenä tulee tämäntyyppiselle olueelle erikoisen suuri humalaisuus. Muuten olut on raikkaan maltainen. Yleisolemukseltaan maku on kuitenkin valitettavan vetinen. Jälkimaku on melko lyhyt, sisältäen humalaista maltaisuutta. Se on myös virkistävä.

Eipä ole mikään erikoisen nautittava juoma, vaikka olut kyllä kiittettävästi nostikin pisteitään lasin huvetessaan. Kuitenkaan tätä olutta en usko jatkossa ostavani. Turhan yksitoikkoinen ja kepeä.

75p

Ei kommentteja: