maanantai 5. marraskuuta 2007

Ridgeway Bad Elf Winter´s Ale


Alkoholipitoisuus: 6,0%
Oluen tyyppi: Strong Ale
Alkuperämaa: Englanti

Bad Elf -sarjan ensimmäinen olut löytyy Alkon vuoden 2007 jouluolutvalikoimasta. Viime vuoden jouluna maistellun Very Bad Elfin jälkeen odotukset eivät kyllä olleet kovinkaan korkealla.

Tämä vahva brittiale jättää löyhäkuplaisen, valkoisen, nopeasti katoavan vaahdon. Itse olut on väriltään kullanruskeaa ja kirkasta, ennen kuin pullossa olevan hiivasakan kaataa lasiin. Hiivasakan myötä oluesta tulee hieman utuista. Bad Elf on erittäin voimakkaan tuoksuinen. Yleisolemukseltaan se on hyvin katkeran humalainen. Taustalta löytyy myös appelsiinia, mangoa sekä pihkaa.

Suutuntumasta ensisijaisesti mieleen jää loistava humalointi. Tuoksun lisäksi myös mausta erottaa selvää pihkaisuutta. Hedelmäisyys ilmenee maussa kuivempana ja katkerampana. Niinpä siitä voi erottaa greippiä muistuttavia vivahteita. Pitkä jälkimaku jatkaa oluen kuivan katkeraa linjaa. Jälkimaun aromit tuovat mieleen männyn havut.

Bad Elf on huomattavasti parempaa kuin lähin isoveljensä Very Bad Elf. Tämä on jo hyvinkin nautittavaa olutta, jota uskaltaa ostaa toisenkin pullollisen. Humalointi ja havumetsäiset vivahteet tekevät tästä Ridgewayn tuotoksesta mielenkiintoisen oluen. Ei todellakaan vahvasti humaloitujen oluiden vihaajille!

86p

Ei kommentteja: