torstai 29. marraskuuta 2007

Nørrebro North Bridge Extreme

Alkoholipitoisuus: 9,5%
Oluen tyyppi: India Pale Ale
Alkuperämaa: Tanska

Tanskalainen Nørrebro on yksi syksyn 2007 uutuuksista Alkon lippulaivamyymälässä. Toinen näistä, North Bridge Extreme eli NBE, vakiintui sittemmin myös pysyvään valikoimaan. Kyseessä on 0,6l pulloon pakattu, voimakas India Pale Ale -tyylinen olut.

NBE on väriltään kirkkaan, punertavan ruskeaa. Sen vaalea vaahto on ohutta ja nopeasti katoavaa. Oluen tuoksu on hyvin intensiivinen ja vahva. Se on tulvillaan katkeran humalaisia sekä havupuisia aromeja. Siitä erottaa greippiä, katajaa, mäntyä, ja kuusenkerkkiä. Ajoittain tuoksu on jopa saippuamainen.

Maku on niin ikään katkeran humalainen. Päällimmäisinä vivahteina ovat läpitunkeva havuisuus, pihka sekä verigreippi. Suutuntumaltaan olut on erittäin runsas, ja aromit peittävät alkoholin maun täysin. Pitkä jälkimaku on kuivan katkera ja greippinen. Se on myös mukavasti lämmittävä.

Loistava olut! Upea valinta voimakkaasti humaloiduista oluista pitäville. Todella tukeva makunautinto, mutta silti kohtalaisen helpostijuotava. Erityisellä lämmöllä suositeltavaa!

92p

Ei kommentteja: