lauantai 3. marraskuuta 2007

Liefmans Goudenband

Alkoholipitoisuus: 8,0%
Oluen tyyppi: Oudenaarde Brown
Alkuperämaa: Belgia

Liefmans Goudenband, kuten muutkin panimon pullotteet, ovat kääritty papereihin. Korkkeina näissä oluissa käytetään luonnonkorkkeja. Näyttävä pakkaustapa, joka erottuu edukseen muista. Goudenband on parhaimmillaan 3-5 vuoden päästä pullotuksesta. Arvioidessa tätä kyseistä pullotusta, huomaa selvästi, että olut oli melko nuorta nautittavaksi. Goudenband tarkoittaa kultaista nauhaa.

Olut muodostaa hyvin pienen, tiheän, vaalean vaahdon. Goudenband on väriltään samean tumman ruskeaa. Tuoksu muistuttaa hyvin läheisesti lambicia. Muuten erotettavissa on makeaa maltaisuutta ja jopa häivähdys sellua.

Olut on hyvin raudanmakuinen sekä hiivainen. Nyt myös selkeästi huomaa nuoren oluen hapokkuuden sekä hedelmäisyyden. Maut eivät ole tasapainossa, eivätkä näin ollen muodosta ainakaan nuorena juotuna mitään erityisen nautittavaa kokonaisuutta. Jälkimaku on myös rautainen sekä hedelmäinen. Raikkaan hapokas jälkimaku on melko pitkä.

Valitettavasti vertailupohjaa vanhempaa olueen tässä tapauksessa ei ole, ja näin ollen olut ei saavuta kovin korkeita pisteitä. Itse kyllä uskon maun parantuvan huomattavasti kypsytyksen myötä. Pitääpä ostaa muutama pullo varastoon kun tulee vastaan ja arvioida uudestaan parin vuoden kypsytyksen jälkeen.

73p(*)

Ei kommentteja: