lauantai 3. marraskuuta 2007

Sinebrychoff Porter


Alkoholipitoisuus: 7,2%
Oluen tyyppi: Porter
Alkuperämaa: Suomi

Koffin Portteria pidetään yhtenä parhaana suomalaisena oluena kautta aikojen. Eikä syyttä! Kyseessä on suomalaisittain etenkin hinnan ja laadun suhteelta erittäin hyvä olut.

Olut vaahtoaa melko runsaasti, varsinkin lämpimämpänä tarjoiltuna. Vaahto on väriltään ruskeaa ja melko epätasaista. Itse oluen väri on hyvin tumman ruskea, lähes musta, niinpä se on myös läpinäkymätöntä. Tuoksu on selvästi makean hedelmäinen, hieman karamellimäinen sekä tumman maltainen.

Tumma maltaisuus kääntyy maussa vielä kuivemmaksi ja paahtuneemmaksi. Suutuntuma on mukavan täyteläinen ja aromikas. Myös melko voimakas humalointi tulee tässä hyvin esiin. Oluella on suuta kuivaava vaikutus vielä nielemisen jälkeenkin, ja se jättää hyvin pitkän, kuivan maltaisen jälkimaun.

Koffin Portteri kannattaa tarjota melko lämpimänä, noin 15-asteisena saadakseen parhaimman mahdollisen nautinnon. Kuten jo edellä tuli mainittua etenkin hinnaltaan erinomainen olut, mutta myös maku on kilpailukykyinen maailman nimekkäiden panimojen tummien oluiden kanssa. Hieman ehkä yksinkertaiset vivahteet, mutta toisaalta selkeät, voimakkaat aromit viehättävät tässä oluessa kovasti. Todella hyvä ostos!

88p

Ei kommentteja: