torstai 8. marraskuuta 2007
Weltenburger Asam Bock
Alkoholipitoisuus: 6,9%
Oluen tyyppi: Doppelbock
Alkuperämaa: Saksa
Tämä saksalainen doppelbock on väriltään punertavan tumman ruskeaa ja kirkasta. Lasiin kaadettaessa olut jättää pienen, vaalean, hieman rusehtavan värisen vaahdon, joka katoaa pian. Vaahto on koostumukseltaan tiheää. Tuoksu on makea ja siitä voi erottaa tummaa siirappia. Olemukseltaan tuoksu on raikas, mutta samalla täyteläinen.
Asam Bockin maussa on tummaa siirappia, humalaa sekä paahtuneisuutta. Suutuntuma on makeahkon ja täyteläinen, sekä hyvin pehmeä. Maku tuo läheisesti mieleen kvassin. Jälkimaussa on karamellimallasta ja mämmimäisyyttä. Kestoltaan se on pitkä ja makeutuva. Loppua kohden jälkimaku hieman vetistyy.
Jälkiruoka oluena Asam Bock toimii mainiosti, makeutensa ja täyteläisyytensä ansiosta. Oluen ei kuitenkaan kannata antaa lämmetä liikaa, koska sillon makeus alkaa hieman jopa ällöttämään. Omalta kohdalta pidän olutta hieman liian makeana, mutta kuitenkin mukavana makukokemuksena, mikäli se tarjoillaan riittävän viileänä. Suositeltavaa tietyin varauksin.
86p
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti