lauantai 3. marraskuuta 2007

Ridgeway Very Bad Elf Ale


Alkoholipitoisuus: 7,5%
Oluen tyyppi: Strong-Ale
Alkuperämaa: Englanti

Very Bad Elf on Ridgewayn joulunajaksi valmistama olut. Se on 'Bad Elf -sarjan' toinen olut. Tähän sarjaan valmistetaan joka vuosi 1,5% edellistä vahvempi olut. Ensimmäinen tuli markkinoille vuonna 2003 ja oli nimeltään "Bad Elf". Viimeisin tuotos on vuonna 2006 myyntiin tullut, 10,5% vahvuinen Criminally Bad Elf.

Väriltään Very Bad Elf on kullan ruskeaa, ja hieman punertavaa, se on myös aavistuksen verran sameaa. Olut muodostaa kauniin, keskisuuren, tiheän, hohtavan valkoisen vaahdon, joka on kestävyydeltään melko hyvä. Oluen tuoksu on tulvillaan humalaa ja mallasta. Siitä voi erottaa myös kinuskia ja parfyymisia vivahteita. Yleisolemukseltaan se on hedelmäisen raikas.

Oluen maku on melko voimakkaan humalainen, lämmin ja makea. Jälkimaussa on humalaa ja mallasta. Kestoltaan se on kovin lyhyt.

Maku laskee pisteitä tässä oluessa, se on jokseenkin mitäänsanomattoman tylsä. Humalointi on kyllä hyvä ja maistuva, mutta sen jälkeen olut on jotenkin ontto. Tuntu jää ikävän vetiseksi eikä erityisiä makuvivahteita oikeen löydy. Näkisin, että tämä olut on enemmänkin kuriositeetti kuin erinomainen olut. Kyllä tämän kerran maistelee ihan mielellään, mutta eipä ole kyllä kovin mieleenpainuva esitys.

78p

Ei kommentteja: