tiistai 6. marraskuuta 2007

Ridgeway Warm Welcome


Alkoholipitoisuus: 6,0%
Oluen tyyppi: Strong Ale
Alkuperämaa: Englanti

Warm Welcome esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2006 Alkon jouluolutlistalla, yhdessä kahden muun saman panimon tuotteen kanssa. Vaikea ymmärtää miksi tämä olut on myös vuoden 2007 jouluoluiden joukossa.

Vaahto katoaa hyvin nopeasti. Se on valkoista ja tiheää, kooltaan pieni. Olut on väriltään syvän kullan ruskeaa, punertavaa sekä kirkasta. Jo ennen lasiin kaatoa oluesta saattoi aistia diasetyyliin viittaavia vivahteita. Samanlainen voinen aromi säilyi myös kaadon jälkeen, mutta ei kuitenkaan häiritsevän voimakkaana. Muuten tuoksu on heikko, eikä siitä erikoisen kaakaon vivahteen lisäksi erottanut muuta kuin maltaisuutta.

Maku jatkaa samaa tylsää linjaa mitä tuoksukin. Mallasta, mietoa humalaa sekä hedelmäisyyttä. Yleisolemukseltaan maku on heikko. Suutuntuma oluessa on öljyisen liukas. Jälkimaku on loppua kohti makeutuva ja vetistyvä. Siitä erottaa ainoastaan pehmeää humalaisuutta.

Melkolailla turha tuote Ridgewaylta. Olut ei yllätä millään tapaa, ainakaan positiivisesti. Aromit sekä humalointi ovat heikkoja. Ei tätä kyllä ihan helposti alennu suosittelemaan kenellekään.

71p

Ei kommentteja: