lauantai 3. marraskuuta 2007

Aldaris Porteris


Alkoholipitoisuus: 6,8%
Oluen tyyppi: Porter
Alkuperämaa: Latvia

Aldariksen panimo sijaitsee Latvian pääkaupungissa Riiassa. Panimon omistaa tällähetkellä tanskalainen Carlsberg sekä Hartwall. Etenkin hinta on tässä tuotteessa hyvin kuluttajaystävällinen.

Tämä portteri on väriltään vaaleimmasta päästä tätä oluttyyliä. Se on tumman punaruskeaa, kirkasta ja melko helposti lävitsenähtävää. Olut muodostaa pienen, vaalean ja tiheä vaahdon. Kestoltaan se on melko olematon. Tuoksussa on, jopa perinteiseen balttialaiseen portterityyliin verrattuna, hyvin makeaa maltaisuutta. Siitä voi erottaa myös tervaan viittaavia vivahteita, sekä humalaa.

Maultaan Aldaris Porteris on pikkuhiljaa makeutuva, paahtuneen maltainen sekä kahvinen. Yleisolemukseltaan maku on lämmittävä. Maut yhteen kietoo melko pehmeä humalaisuus. Jälkimaku jatkaa makeutumistaan. Siitä maistaa selvästi siirappisia vivahteita sekä karamellimallasta. Jälkimaku on myös hyvin tumma.

Kohtuullisen maukas tuote. Ostamispäätöstä vauhdittaa varsinkin halpa hinta. Ei edusta portterien parhaimmistoa, muttei kyllä ole heikommastakaan päästä. Ihan suositeltava olut.

82p

2 kommenttia:

Dude kirjoitti...

Vaikutelma oli nimenomaan: ei täydellinen, mutta tiukempaan budjettiin oivallinen porter.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein maittava perus-Porter,tätä tulee usein ostettua Alkosta se yksi muiden juomien kyytipojaksi.