lauantai 3. marraskuuta 2007

Westmalle Dubbel

Alkoholipitoisuus: 7,0%
Oluen tyyppi: Trappist
Alkuperämaa: Belgia

Tämä West Mallen kylästä kotoisin oleva Trappist on hyvin suosittu olutmerkki, miksi ihmetyttääkin sen puuttuminen Alkon valikoimista. Ravintolamyynnissä sitä on kuitenkin tarjolla melko laajalti. Westmallen logo tuo ensimmäisenä mieleen Vapaamuurarien tunnuksen, niiden yhteyksistä sen tarkemmin tietämättä. Kyseinen pullo on valittu Pub Tallinkin valikoimasta (m/s Galaxy).

Dubbelin vaahto on tiheää ja kermaista. Suuruudeltaan se on melko pieni, väriltään se on ruskeaa. Oluen väri on tumman puna-ruskeaa ja Trappisteille tyypillisesti samea. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen sekä hiivainen.

Maussa esiin tulevat täyteläisyys sekä mausteisuus. Tätä tähdittää humala ja mallas, jotka jättävät hieman katkeran tunnun. Toisaalta olut on kuitenkin yllättävän raikasta nautittavaa. Jälkimaku alkaa kuivana, mutta makeutuu pikkuhiljaa. Siinä on jälleen humalaisuutta sekä mallasta. Kestoltaan se on melko pitkä.

Aika hyvä Trappisti. Ei kyllä terävintä kärkeä, muttei myöskään huono olut missään nimessä. Oluesta puuttuu monimuotoisuutta, mikä laskee sen pisteitä. Yleiskatsannolta olut on kiitettävän hyvää. Kyllä tätä uskaltaa suositella maistettavaksi.

84p

Ei kommentteja: