keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Ridgeway Criminally Bad Elf


Alkoholipitoisuus: 10,5%
Oluen tyyppi: Barley Wine
Alkuperämaa: Englanti

Criminally Bad Elf jatkaa 'haltija -suoraa' Barley Winen muodossa. Seuraava, 12% -versio, mikäli sellainen tulee, julkaistaan todennäköiseti vuonna 2008.

Oluen vaahto on hyvin pieni, valkoinen ja tiheä. Se katoaa nopeasti täysin. Kun olut seisoo hetken paikoillaan, vaahdosta ei jää mitään merkkiä jäljelle. Väriltään olut on punertavan kullanruskeaa ja kirkasta. Tuoksu on selkeän alkoholinen, mikä peittää muita tuoksuja melko tehokkaasti. Alkoholin alta ei erota muuta kuin käynyttä hedelmää ja mallasta.

Tämä Barley Wine on maultaan makea ja mausteinen. Humalointi oluessa on melko voimakas. Taustalta esiin tulee lämmittävä alkoholisuus. Jälkimaku on lähinnä humalainen ja makea. Siitä erottaa myös häivähdyksiä kardemummaa.

Criminally Bad Elfin alkoholisuus voimistuu selkeästi oluen lämmetessä. Liika alkoholi koituukin tämän oluen suurimmaksi pisteenlaskijaksi. Myös monimuotoisuuden puute hieman latistaa lopputunnelmia. Kuitenkin kohtalaisesta oluesta on kyse, mutta ei tämä kyllä ihan heti eksy omalle ostoslistalle uudestaan.

80p

Ei kommentteja: