lauantai 3. marraskuuta 2007

Barbãr Belgian Honey Ale

Alkoholipitoisuus: 8,0%
Oluen tyyppi: Strong Belgian Ale
Alkuperämaa: Belgia

Tämä olut on täysin uusi tuttavuus, joka valikoitui sattuman varaisesti Pub Tallinkin (m/s Galaxy) olutkaapista. Oluen halpa hinta yllätti melkoisesti, luomatta kuitenkaan ennakko-odotuksia halvasta, huonolaatuisesta oluesta.

Lasiin kaataessa oluen väriksi haarukoitui, hieman samea, vaalea kulta. Barbãr muodostaa pienen, tiheän, valkoisen vaahdon. Tuoksu on yrttisen hunajainen, jota tähdittää taustalla makea humalaisuus.

Maku on todella erikoinen! Se sisältää hunajaa, niin kuin oluen nimi ja tuoksu lupasivat. Kun se sekoitetaan mausteyrttiseen vivahdenippuun, on tulos jotain todella mielenkiintoista. Jälkimaku on mausteinen ja humalainen, mitaltaan keskipitkä. Maku vaatii vielä lisätutkiskelua, ennen kuin siitä pystyy paremmin sanomaan mitään tarkempaa.

Ensinnäkin oluen alkoholipitoisuus hämmästytti melkoisesti, sillä se ei tunnu oluessa kyllä lähes lainkaan. Toisena yllättävänä tekijänä oli oluen erikoiset vivahteet. Ne muuttuivat juodessa, niitä tuli lisää, ne sekottuivat keskenään, muodostaen todella hienon kokonaisuuden. Mainio olut kertakaikkiaan!

86p

Ei kommentteja: