lauantai 3. marraskuuta 2007

Nøgne Ø God Jul


Alkoholipitoisuus: 8,5%
Oluen tyyppi: Strong-Ale
Alkuperämaa: Norja

Joulusta kaappiin jäänyt kausiolut, joka tuli nyt maisteltua muiden Nøgne -oluiden jatkoksi vasta nyt. God Jul jatkaa armotta, samaa loistavien oluiden sarjaa, mitä muutkin tähän mennessä nauttimani panimon tuotteet.

Nøgne Ø God Jul on väriltään hyvin tumman ruskeaa, punertavaa, lähes mustaa ja myöskin läpinäkymätöntä. Beigen värinen vaahto on keskikokoa, ja sen tiheys vaihtelee. Tuoksusta päälimmäisenä esiin tulevat makeat aromit kuten suklaa ja karamellimallas. Siinä on myös aavistus hiivaa.

Maku on tulvillaan täyteläisen makeaa mallasta, kahvimaisia makuja ja öljyistä pehmeyttä. Se sisältään myös tervaisia ja jopa savuisia vivahteita. Öljyisyys ja mieleenpainuva pehmeys säilyvät läpi koko jälkimaun, joka sisältää niin makeita sävyjä kuin kuivahkoa, paahtunutta mallastakin. Suutuntuma joka kestää koko oluen ajan, on täyteläinen, eikä alkoholisuus pistä mielestäni missään vaiheessa häiritsevästi läpi.

Todellakin, jälleen kerran uskomattoman laadukas tuote tältä norjalaispanimolta. God Jul jää ehkä hivenen muiden Alkon Nøgne Ø -oluiden varjoon, mutta vain hivenen. Eikä tämä todellakaan tarkoita, että kyseessä olisi mitenkään vähänpätöinen makunautinto. Olut on todellakin ensiluokkaisen maukasta, mutta sattuu vain kilpailemaan kovassa sarjassa, kun verrataan muihin panimon tuotteisiin. Ehdottomasti suositeltavaa!

90p

Ei kommentteja: