lauantai 3. marraskuuta 2007

Chimay Blue


Alkoholipitoisuus: 9,0%
Oluen tyyppi: Trappist
Alkuperämaa: Belgia

Chimay-sarjan vahvin, Blue, on jälleen hieman makeampi trappisti. Tämä olut kestää myös ikäännytystä hyvin, ja sen maku kehittyy vuosia oikein varastoituna. Tätä, kuten muitakin Chimay-oluita myydään, luonnonkorkillisissa, 0,75l pulloissa. Tälläinen pullomalli on omiaan ikäännytykseen.

Oluen tuoksu on makean maltainen sekä täyteläisen hedelmäinen. Siitä voi erottaa myös pientä hiivaisuutta. Hieman ruskeaa vaahtoa on ensin melko runsaasti, mutta se katoaa pian. Olut itsessään on väriltään sameaa, tumman ruskeaa. Maku on niin ikään makeahko sekä mausteinen, myös hedelmäiset piirteet pääsevät paremmin esille kuin Valkoisen Chimayn maussa. Tämä vahvempi versio on myös selvästi miedommin humaloitu.

Jälleen kerran takaetiketti ilmoittaa tarjoilulämpötilaksi liian kylmän lämpötilan (10-12 astetta). Oman kokemuksen mukaan puolet lämpimämpi lämpötila päästää tämän loistavan trappistin parhaiten oikeuksiinsa.

Eli: erinomaista olutta jälleen Chimaylta. Parasta Chimayta mitä juotavaksi on osunut! Erityisellä lämmöllä suositeltavaa!

92p

Ei kommentteja: