lauantai 3. marraskuuta 2007

Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock


Alkoholipitoisuus: 6,5%
Oluen tyyppi: Savuolut
Alkuperämaa: Saksa

Tämä kuuluisa, Bambergilainen, vahva, savuolut on erinomainen seuralainen savustetuille lihoille ja juustoille. Miedompi, Märzen on helpommin juotava ruokaolut, kun taas Urbock tarjoaa vahvan täyteläisen makunautinnon. Märzeniin verrattuna voimakkaampi humalointi tuo tähän olueen mukavan lisän. Urbock kannattaa myös tarjota jonkin verran lämpimämpänä kuin Märzen.

Urbock on väriltään kirkasta, tumman punaruskeaa. Olut synnyttää pienen ja tiheän, mutta melko kestävän vaahdon. Tuoksu on todella täyteläinen ja paksu. Se tuo ensimmäisenä mieleen savustetun kinkun. Savuisuus on hyvin vahva ja sen alta erottaa vain hieman mallasta.

Maussa päälimmäisenä esiin tulee katkera humalaisuus, jota seuraa heti perään öljyinen savuisuus. Taustalta erottuu myös paahtunutta mallasta. Suutuntuma on hyvin täyteläinen. Myös jälkimaku on täyteläinen ja katkera, mutta aika ajoin esiin tulee myös pehmeää savuisuutta. Tuntu säilyy suussa pitkään.

Loistava olut! Todella vankkaa nautittavaa. Voimakkaat selkeät aromit, jotka lämmittävät niin mieltä kuin kehoakin.Varma valinta ihmisille, jotka pitävät savuoluista tai haluavat maistaa jotain erilaista olutta.

88p

Ei kommentteja: