lauantai 3. marraskuuta 2007

Black Sheep Monty Python's Holy Grail


Alkoholipitoisuus: 4,7%
Oluen tyyppi: Bitter
Alkuperämaa: Englanti

Tämä olut on kyllä hyvinkin niitä, jotka erottuvat etikettinsä puolesta hyllystä. Holy Grail -olut on pantu Monty Python komediaryhmän 30 -vuotisjuhlan kunniaksi. Tyyliltään se on hyvin ominainen Black Sheep -panimon tuote.

Väriltään tämä olut on lähinnä tummaa kultaa, mutta siitä voi erottaa myös oranssin sävyjä. Oluen muodostama vaahto on kohtalaisen pieni ja pitsinen. Väriltään se on vaalea. Ensimmäisenä kun pullon avaa, ilmaan tulvii vivahteita, jotka muistuttavat hyvin läheisesti viskiä. Tuoksu on myös miellyttävän hedelmäinen sekä humalainen.

Maku on voimakas, sekä täyteläisen humalainen, mutta samalla luonteeltaan melko helpostijuotava. Muuten olut on maukkaan maltainen. Mielenkiintoisena sivumakuna esille tuli hedelmälikööriä muistuttava vivahde. Jälkimaussa on hieman katkeraa humalaa sekä makeutuvaa mallasta.

Varsin mukava olut. Ennenkaikkea virkistävää ja helpostijuotavaa, mutta sisältää myös melko voimakkaita makuja. Upea humalointi täydentää runkoa ja tukee hienosti oluen makuvivahteita.

83p

Ei kommentteja: