sunnuntai 2. joulukuuta 2007

Nøgne Ø Brown Ale


Alkoholipitoisuus: 4,5%
Oluen tyyppi: Ale
Alkuperämaa: Norja

Jälleen yksi Pikkulinnun maahantuomista, alle 4,7%, Nøgne Ø -oluista.

Brown Ale on väriltään tummaa, ruskean punertavaa. Lasiin kaadettaessa olut jättää melko pienen, vaalean ja nopeasti katoavan vaahdon. Tuoksu on tulvillaan kahvia ja tummaa mallasta. Oluesta aistii myös suklaata, tervaa sekä hieman savuisuutta. Taustalla on myös mieto, voihin viittaava vivahde.

Maku on runsaan kahvinen ja paahtuneen maltainen. Maku sisältää lisäksi kaakaota ja savuisuutta. Suutuntuma oluessa on öljyinen. Kohtalaisen pitkä jälkimaku on niin ikään kahvinen ja paahtunut. Loppua kohden se kuitenkin hieman vetistyy. Alkoholipitoisuuden ollessa kuitenkin alhainen, ei oluelta voi vaatia täydellisyyttä kaikilla osa-alueilla.

Tämä olut on kuitenkin varsin onnistunut, ja ilahduttaa suuresti markettiolueksi. Tuoksu ja maku kulkevat tässä oluessa hienosti käsi kädessä. Hyvin maukas olut alkoholipitoisuuteen nähden.

86p

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Terve,

erittäin kattava kokoelma oluita ja luonnehdinnatkin ovat hyvin kirjoittettuja. Lisäsin välittömästi omiin suosikkeihin.

Kiinnittäisin ainoastaan jatkossa huomiota valokuviin ja kuvaustekniikkaan, aika monessa kuvassa pullo kiiltää pahasti tuoden hieman "halvan" vaikutelman. Kohteen valaisu epäsuoralla valolla ja salama pois, tasavärinen tausta (ei valkoinen/vaalea -> ylivalottuu herkästi) saattaisivat helpottaa myös.